View Single Post
Eski 17-09-2014, 02:48   #81
dyebto
Yeni Üye
 
dyebto's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2009
Şehir: Yozgat
Mesajlar: 27
Nette şöyle bi açıklama buldum yoğurtla yosun çoğaltma hakkında...

Alıntı:
Yosun kullanarak dekorasyonda modern ve mistik bir çizgi yakalayabilirsiniz.
Yosunu nerden bulurum diye endişelenmenizi gerek yok. Bir tutam bulduktan sonrası kolay :
- 1 Avuç Yosun
- Biraz Yoğurt
- Biraz Su
Yosunun birazcık topraklı olmasında sorun yok. Yeterki içinde çakıl ve benzeri sert parçalar varsa ayıklayın. Çünkü bu tarifi blenderda karıştıracağız!
Yosun, yoğurt ve su karışımını milkshake kıvamına gelene kadar karıştırın. Su ve yoğurt miktarını kıvama göre ayarlayın. Ne kadar çok o kadar iyi. Artık elinizde yosun çoğaltmaya yarayan bir karışım var. Yoğurt yosun sporlarının çoğalması açısından mükkemmel bir ortam sağlıyor.

Yosun çoğaltmak için , ilk karışıma koyduğunuz 1 avuç yosunu nereden topladığınızı bilmek çok önemlidir. Yosun kaya , ağaç kabuğu ya da topraktan toplanabilir. Bununla birlikte yosunu topladığınız yer gölge mi yoksa ışık mı alıyor? Bu bilgilere göre hazırladığınız karışımı , eğer yosunu kaya üzerinden topladıysanız , bir taşın üzerine sürün. Topraktan topladıysanız , toprak bir yüzeye dökün. Ağaç kabuğundan topladıysanız da kütük ya da tahtanın üzerine sürün. Topladığınız yosun gölgede yetişiyorsa bu alanları gölgede bırakacak şekilde yerleştirin. Ya da tam tersi ışıklı bir alandan topladıysanız karışımın direk güneş ışığı görmesini sağlayın.
1-2 hafta içerisinde yosunun ürediğini göreceksiniz. Bu arada yosunu su spreyi ile ıslak tutmaya devam edin. Direk su dökerseniz karışım akabilir.
Kaynak:

Bakalım bir deneyelim ne olacak.


Düzenleyen dyebto : 17-09-2014 saat 04:25
dyebto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön