View Single Post
Eski 14-09-2014, 03:50   #236
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bu baslik, forumun en ilginc ve onemli alanlarindan birisi. Ozellikle bahceden taze taze hasat edilen urunlerin birbirinden cok farkli yollarla bir nevi omurleri uzatilarak ama ayni zamanda tamamen kendine has yiyeceklere donusturulerek saklanmak uzere islemden gecirilmesi, bence bir toplumun kuliner yapisini cok yukarda bir mertebeye tasiyor. Basli basina bir sanat dali; damak tadinin tarihsel gelisiminin ve birikiminin cok onemli bir yansimasi...

Tarif yelpazesindeki cesitlilik bakimindan Turkiye'yle yarisacak ulke cok azdir (Rumlarin ve Ermenilerin konuya katkisi coktur). Bu bakimdan, mutfak kulturleri bize yakin olan ulkelerin yanisira Kore, toplumda tuketilen sebzelerin hemen hepsinin tursusunun yapildigi benim bildigim bir diger ulke.


Düzenleyen birnefestoprak : 14-09-2014 saat 07:29
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön