View Single Post
Eski 12-09-2014, 11:04   #3
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Begonviller çok sevdiğim ağaçlar. Çiçekleri, yaprak şekli, kıvrımlı bedenleri, hızlı gelişmleriyle bonsai çalışmalarında zevk aldığım bir tür. Hatta kış dönemlerinde Manisa'nın iklim şarları gereği, kışın soğuğundan korumak için kapalı alanlara taşıma gibi eziyeti olsada asla vazgeçemeyip tam aksine sayılarını dahada çoğaltma isteğinde olduğum bir tür.
Ağacınız güzel görünüyor. Beden kalınlığı çok kalın olmasada yinede tatmin edici bir seviyede. Fakat yinede 1-2 cm daha kalın çaplı olsaydı daha güzel olurdu demeden geçemiyeceğim. Fakat ağacınızda esas sorun şu anda beden çap kalınlığı değilde çok uzun bırakılmış boyu...
Aslında bununla ilgili matematiksel heasplarda var. Aynen bir matematik fomülü gibi...
Çap x 6 kat = Olması Gereken Boy gibi bir formül var.
5cmx 6 Katı = 30 cm boy olur.
Fakat ağaçta hem konikliği arttırmak hemde dallanmaya yardımcı olmak için kütük olan ana gövdeyi 30cm / 2 =15 cm gibi bir yerden kesmek gerekir.Bu işin matematiksel boyutu olsada bazen evdeki hesap çarşıya uymaz misali bu şekilde kesmek çok iyi olmuyor. Sizin ağacınızda toraktan sonra ağacın eğrilmesi bu hesabı bozmaya yatkın bir bir yapıda görünüyor.
Yukarıda yazdığım matematik formülüne uyarmı uymazmı bilmiyorum ama size önerim ağacınızı fotoğrafta işareteldiğim gibi bir seviyeden kesmeniz ve yine o bölgelerden tacı oluşturmanız olacaktır.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 517105d1410466530-img_0047.jpg (64.3 KB, 105 views)
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön