Domates sosu yapımı
Arkadaşlar sayfa biraz renklensin istedim, birde benim yöntemimle domates sosu yapımını
uygulamalı olarak paylaşmak istedim.
Bu sabah bahçemde ne kadar irili ufaklı domates varsa hepsini topladım.
Sapını, çöpünü temizledikten sonra güzelce yıkandılar
Blendırdan geçirildiler, posasını çıkartmak için kevgirden de geçtikten
sonra...
10 litrelik bir tencerede kaynatıldı
Ocaktan inmeye yakın tuz ve yarım çay bardağı zeytin yağı ilave edildi, 2 tatlı kaşığı şeker ilave ettim (kekremsiliğini alsın diye),
bir baş sarımsak (ufak ufak doğranmış) ilave ettim 10 dakika daha kaynadıktan sonra sıcak sıcak temiz kavanozlara doldurup
kapağını sımsıkı kapattıktan sonra vakumlanması için ters çevirdim.