View Single Post
Eski 01-09-2014, 15:08   #7
herkul
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yaprak yanıklığından kasıt ateş yanıklığı (Erwinia amylovora) ise gülleci bulamacı veya başka kükürt bazlı preperatlar işe yaramıyor. Streptomycin veya terramycin gibi antibiyotiklerin etkili olabileceği söyleniyor.

Bazı çeşitler dirençli ama deveci çeşidi çok hassas. Kış sonu ve erken ilkbaharda organik bakır kısmen işe yarayabilir. Fakat en etkili tedbir erken ilkbaharda bulaşık sürgünlerin hijyen gözetilerek toplanması. Benim ağaçlarda bulaşık sürgün toplama çok işe yaradı. Budama sırasında bakterinin işlediği dallar derin kesilip çıkartılmalı. Makas, testere dezenfeksiyonu hayati önem taşıyor.
Sn. Meyvelitepe ayva ağaçları için kullanmayı düşünüyordum ateşyanıklığı hastalığı için, gülleci bulamacını, gülleci bulamacı tarifi kısmında da bakteriyel yanıklık için önermişler ama açık değil tabii. Gerçi tarım müdürlüğü yetkilileri hastalık için de kesin ateş yanıklığıdır demediler ama merak ettim denedinizmi gülleci bulamacını yoksa faydalı olmadığına dair bilimsel bir açıklamanız mı var. Bu arada 2010 yılından beri forumu takip ediyorum ama aranıza yeni katıldım. 2 ayrı bahçede 600 kadar ayva 100 kadar bağ ve 50 kadar kadar karışık meyve ağacım var, ateş yanıklığı hastalığı **** bakteriyel yanıklık hastalığı ile mücadele etmeye başladım. hastalık fotoğrafını en kısa zamanda yükleyeceğim.

herkul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön