View Single Post
Eski 31-08-2014, 22:34   #265
enginsez
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-08-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
lavanta ekimi denemesi

lavanta bitkisini cok sevdigimizden dolayi,esimle beraber ankara hali'nden,paket icinde lavanta tohumu aldik ve evimizin kucuk bahcesine diktik.Tum site yesillikler arasinda kaybolmus olmasina karsin, toprak malesef cok verimli degil.
Buna karsin daha once diktigimiz elma ve kiraz fideleri tutmustu.
Bu bilgileri verme sebebim, deneyimimizi paylasmaktir.
Neyse, tabi ben paketten nohut ya da hadi en azindan mercimek buyuklugunde tohumlar cikmasini beklerken, susam tanesinin yarisindan kucuk ,nokta kadar tohumlar cikti.
Sasirdik ama bilgisizligimizdendir dedik ve onlari diktik.
Topragi once 2.5 metre duz bir hat seklinde, yaklasik 10-15 cm eninde ve derinligi de 15 cm olacak sekilde guzelce kazdik. Sonra kanalin icindeki yabani kokleri kerpetenle kestik ve bolca suladik.
Su cektikten sonra avucumuzdaki lavanta tohumlarini ikiye ayirip, sag ve sol bastan mumkun mertebe homojen araliklarla kanala dizdik.
Cikan topragi tekrar uzerine doldurup, bolca suladik. Bu islemleri 31 agustos tarihinde yaptik.
Sonra acaba dogru mu yaptik? diye arastirirken , bu siteye ulastik. Oncelikle verilen degerli bilgiler ve paylasimlar icin herkese tesekkur ediyoruz.
Son olarak gelismeleri belli araliklarla paylasip eger -insallah- tohumlar tutarsa , fotograflarini da paylasacagiz.
Selam ve sevgiler...
Güncelleme: malesef tohumlar tutmadı. Sebebi ise onları yaklaşık 15cm derine gömmem. Tohumlar yukarı çıkacak gücü bulamadı ve çürüdü. Normal abahçe toprağında , ek bir işlem yapmadan dikmiştim ama tohumlar için, fide olana kadar başka bir alanda çimlendirme yapmak şart diye düşünüyorum.


Düzenleyen enginsez : 29-10-2016 saat 15:16 Neden: Güncelleme
enginsez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön