View Single Post
Eski 31-08-2014, 10:02   #2
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Kampanyanın muhatabı: Sayın Kadir TOPBAŞ



Fayton Atlarının Ölümünü Durdurmanızı İstiyoruz.


Başlatan

Metin Küçük


İstanbul, Turkey



Her geçen gün İstanbul- Adalar'dan atların yol kenarlarında, susuzluktan ve aşırı yorgunluktan can çekişerek öldükleri haberi geliyor. Özellikle haftasonu bu rakamlar ikiye katlanıyor. Ada ziyaretçileri yol kenarlarında, çukurlarda öbek halinde at iskeletleri gördüklerini söylüyorlar.

Neden?
• Faytona koşulan atlar; şişmesinler, dik yamaçları çıkabilsinler ve yolda kalmasınlar diye çıplak güneş altında susuz bırakılıyor, ihtiyaçları olan yemin yarısından bile azı verilerek ölümüne aç kalıyorlar. Hasta olan atlar ise yol kenarlarına; ölüme bırakılıyor.
• Vicdan yoksunu ve cahil fayton sahipleri, doymayan para iştahları yüzünden 4 kişilik arabalara 7-8 kişi doluşturuyor. aşırı yük, susuzluk ve açlığa daha fazla dayanamayan atlar yere yığılıyor, çok geçmeden de ölüme terkediliyorlar.
• Adada veteriner yok! Ancak fayton sahipleri gerekli görürlerse (!) atlar belediye veterinerine götürülüyor.
• Adalarda artık neredeyse yerli halk oturmuyor, Adalar Belediyesi ise insafsız fayton sahipleri ve ailelerinin oyunu alabilmek için olanlara göz yumuyor, hiçbir yaptırımda bulunma gereği duymuyor.
Sesi olmayanın sesi olun. Bu dilekçeyi imzalayarak ve internette paylaşarak sonu gelmeyen bu cinayete dikkat çekebiliriz. Çünkü var olmak haktır!

http://www.change.org/p/say%C4%B1n-k...4%B1-istiyoruz

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön