View Single Post
Eski 29-08-2014, 11:58   #40
-Esin-
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi litoriachloris Mesajı Göster
A. v-reginae forma "caespitosa" konusunda sanırım haklısınız sayın -Esin-. İnterneten baktıklarım arasında çok benzer bireyler gördüm. Teşekkür ederim.

Kaktüs yatağım gerçekten çok geçirgen. Bitkileri hortumla sularken su hiç bir şekilde sağa sola akışa geçmiyor, hemen zemin tarafından emiliyor. Soğuğa dayanımlı kaktüs ve sukulentler ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucunda, bitkilerin soğuktan ziyade kış yağışları nedeniyle kaybedildiği yazıyor. Bir de özellikle gelişme dönemlerinde bol su ve azotlu gübrelerin bitkilerin hızlı gelişmesine neden olduğu ve sonuçta da kışın bu bitkilerin daha dayanıksız olduğu anlatılmış. O yüzden ben bitkilerimi sulama ve gübreleme konusunda oldukça cimriyim. Ama bütün yaz güneş altında kavrulmalarına rağmen çok keyifli ve sağlıklı görünüyorlar
Siz ilk elden tecrübe ediyorsunuz gerçi ama bakmak isterseniz bitkileri soğuktan korumayla ilgili güzel bilgiler var

Garden Helper

Tabi burda genel olarak bilgi verilmiş. İlk maddede yazdıkları "gece çökmeden bahçeyi sulayın" önerisi kaktüs ve sukulentler için ölüm fermanı olur Verdiğiniz dona dayanıklılık dereceleri de yalnızca toprak tamamen kuruysa geçerli zaten. Gübre konusunda da haklısınız, yeni büyüme dona dayanıksız oluyor, o yüzden eylülden sonra gübre verilmesi önerilmiyor.

Çalışmalarınızı zevkle takip ediyorum, başarılar

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön