View Single Post
Eski 26-08-2014, 22:49   #12
YeniBON
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Kaktüs.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi litoriachloris Mesajı Göster
İdari binanın güney yüzünde oluşturduğum kaktüs yatağındaki türler. Taxonomi konusunda oldukça zayıfım. Bahçeye diktiğim kaktüsleri dona dayanıklı türlerden seçmeye çalışıyorum. Semt pazarlarında kendilerinin ürettikleri belli olan türler genelde dona karşı dayanıklı oluyorlar. Bu forum başlığı sanırım uzun soluklu bir deney olacak. Yaşadığım tecrübeleri mümkün oldukça sizinle paylaşmak istiyorum. Bahçesinde kaktüs ve sukkulent yetiştirmek isteyen arkadaşlar için de faydalı olmasını umuyorum.

Türkiye Bitki Soğuğa Dayanıklılık Haritası (Plant Hardiness Zone Map) Bu haritada Çanakkale 9a-9b olarak gözüküyor.

Türler konusunda yardımlarınıza açığım

Bu pembe çiçekli arkadaş geçen kışı dışarıda sorunsuz geçirdi türünü bilmiyorum.

Eklenti 514868

Sanırım bu arkadaş Orbea variegata. davesgarden'a göre -6,6 ya kadar dayanıyor. Baharda semt pazarından aldım. Toprakta oldukça hızlı gelişti. Yaz boyunca çiçeği eksik olmadı. Bakalım kışı atlatabilecek mi?

Eklenti 514869

Echinocactus quehlianus (Gymnocalycium quehlianum) diye düşünüyorum. Geçen kışı sorunsuz atlatanlardan. Yaz boyu çiçek açtı.

Eklenti 514870

Sanırım Gymnocalycium baldianum. Bu da kışı sorunsuz atlattı. davesgarden'a göre -9,4'a dayanıyor. Kelebek Güzel İparhan - Melitaea trivia. Sanırım çiçeğin rengine dayanamamış

Eklenti 514872

Favorilerimden Echinopsis oxygona. Tabiri caizse taş gibi kaktüs Dona, neme, güneşe son derece dayanıklı. Güzel çiçekleri nedeniyle Çanakkale'de saksılarda bolca görmek mümkün.

Eklenti 514871

Çalışmanızı takdir ediyor ve sonucunu merakla bekliyorum.Yakın coğrafyalardayız. İlinize zaman zaman gelirim. Şartlara göre ektiğiniz kaktüsleri görmek, sizi ziyaret etmek isterim.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön