Konu: Andora
View Single Post
Eski 19-08-2014, 08:44   #4
Andora
Ağaç Dostu
 
Andora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: İSTANBUL-TEKİRDAĞ
Mesajlar: 503
Yerli Karpuz (Tatarlı Karpuzu)

Name:  20140818_203019-1.jpg
Views: 1573
Size:  59.9 KB
Name:  20140818_203324-1.jpg
Views: 1619
Size:  48.2 KB
Name:  20140818_203437-1.jpg
Views: 1750
Size:  66.0 KB
Name:  20140818_203452-1.jpg
Views: 1542
Size:  41.4 KB
Name:  20140818_203552-1.jpg
Views: 1629
Size:  48.5 KB

Bitki türü: Meyve
Bitki ömrü: Mevsimlik
Tohum Türü: Yerli Karpuz
Tohum çeşit adı: Köyde kullanılan adı ile Tatarlı ya da Tatar Karpuzu
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bu 1. yılıdır.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Tekirdağ
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum akrabalarımdan geldi. Annem, rahmetli anneannemin bu cinsi yetiştirdiğini hatırlıyor, köyde nesillerdir yetiştirilen ve en bilinen karpuz cinsi...
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Gübreleme yapılmadı
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaçlama gereksinimi olmadı
Hasat yıl ve ayı: Başlangıç 07/2014 ve halen devam ediyor.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Ortalama 3-4 kg. ağırlığında, 4 kişilik bir ailenin bir öğünde rahatlıkla tüketebileceği büyüklükte meyveler verir. Kabuk kalınlığı 2-2,5 cm. civarında olduğundan kış karpuzu olarak depolamaya müsaittir. Dış kabuk rengi güneş alma durumuna göre koyu yeşil ya da açık yeşil olabilir. İçi pembe renkli olup bol sulu ve bol çekirdeklidir. Şeker oranı yüksektir. Köyde, ham olarak koparıldığında dahi yenilebilir oranda tatlı olduğu için çok tercih ediliyor.

Andora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön