View Single Post
Eski 11-08-2014, 07:42   #992
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
sayın remus2 fotoğraftaki delik tuta kelebeği bağlantılı olsa gerek son 3 yıldır bizimde başımızın belası bu sene Voliam Targo 063 SC diye bir ilaç önerdiler onu kullanmaya başladık tam olarak etkisi henüz belli değil gibi, yaprak üzerindeki beyaz yol "yaprak galeri sineği" olması lazım ancak! son resimde görülen aynı emareyi tuta absoluta da yapabiliyor.
uzman görüşü lazım daha iyi sonuç almak için.
saygılar....
NOT:
"YAPRAK GALERİ SİNEĞİ (Liriomyza trifolii, L.huidobrensis, L. Byroniae)
Erginleri 1-2 mm. Boyunda gri-siyah renktedir. Larvaları en fazla 3 mm. boyunda, beyaz-sarı renkte ve şeffaftır. Erginleri bitkinin tüm yapraklarında larvaları galeri içinde bulunur. Sera koşullarında bütün mevsim boyunca yazın yabancı otlar ve sebzeler üzerinde görülür. Dişiler yapraklardan küçük yaralar açar, buradan özsu ile beslenir ve hücre bozulmasına neden olurlar. Bu besleme delikleri sarararak küçük lekeler meydana getirir. Larvalar yaprakların iki zarı arasında kalan etli doku ile beslenir ve galeri oluştururlar. Daha sonra zarar görmüş bölgeler sararıp kurur ve yapraklar dökülür. Genç bitki ve fidelerde gelişmeyi geciktirir.
Yaprakların altı ve üstü iyice ilaçlanmalıdır. İlaçlamalar hastalık görüldüğü zaman sabah erken saatlerde ya da akşam serinliğinde yapılmalıdır. Haftada bir kere ilaçlama yapabilirsiniz. Tarım bakanlığı onaylı zirai ilaçları kullanınız.
Unlu ya da kabuklu bit ilaçları cinsinin en kuvvetli ilaçları olduğundan her türlü bit ve haşere için rahatlıkla kullanabilirsiniz. İlaçları aldığınız yerden mutlaka kullanımını öğreniniz. Suyla karıştırmaları mutlaka ölçülü yapınız. Ölçüden fazla ilaç karıştırırsanız bitkilerinizin yapraklarının yanmasına ve bitkinizin ölümüne sebep olursunuz.
Mutlaka Tarım bakanlığı onaylı ilaçları kullanınız. Zirai ilaçlar sürekli geliştirildikleri için değişik isimlerle piyasaya sürülmektedir. Bu yüzden ilaç alırken ilaç ismiyle değil kullanacağınız zararlı ismiyle isterseniz daha doğru ilaçlar alırsınız. Mutlaka zirai ilaç satıcılarına danışınız." ALINTI


Düzenleyen sinbas : 11-08-2014 saat 10:21
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön