Konu: Muda
View Single Post
Eski 01-08-2014, 00:28   #2
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Early Golden Summer Crookneck

Early Golden Summer Crookneck

27.07.2014 günü çektiğim resim

Name:  DSCF3675.jpg
Views: 3435
Size:  71.1 KB

03.08.2014 günü çektiğim resimler. Ben biraz bakamayınca tohumluk olarak 4 tane ayrıldı. İki tanesi kesildi. Ancak diğer kökende olan iki taneden bir tanesini kestim. Onların sapı bunlar gibi kısa düze yakın değil uzun ve kavisli.

Name:  DSCF3985.jpg
Views: 3293
Size:  51.5 KB

Name:  DSCF3986.jpg
Views: 3424
Size:  42.5 KB



Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Yaz kabagi
Tohum çeşit adı: Early Golden Summer Crookneck, Cucurbita pepo
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar
Size nereden geldi: birnefestoprak
Tohumun kökeni: ABD'nin sebze yetiştiriciliği ve hobi bahçeciliği konularında uzman olan 3. başkanı Thomas Jefferson'a 1807 yılında gelen bir mektupta bu kabak çeşidine gönderme yapılarak çok verimli olduğundan ve 100 yıldır New Jersey'deki bir aile tarafindan yetiştirildiğinden bahsedilmistir. Bu da demek oluyor ki, bu cesidin gecmisi en az 18. yuzyil baslarina kadar gidiyor. Cesit, Kuzey Amerika'ya aittir.
Kullanılan gübreler: Genel olarak yanmis buyukbas gubresi,
Kullanılan ilaçlar: Hiç ilaçlama yapılmadı gerekirse mantar ilacı kullanabilirim.
Hasat yıl ve ayı: 2014
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitki tipi ve gelişim durumu: Cali tipinde bir bitkidir; kol atmaz. 20 lt'lik saksilarda yetistirilebilir. Cok verimlidir. Meyveleri tipik sekilde meyve ucuna dogru kalinlasan kugu boynunu andirir. 60 gunden once hasada gelir.

Bende üç kök çıktı. İki tanesi güçlü gelişti. Bir tanesi daha küçük. Yanlış görmedi isem büyükler iki kola ayrılıyor.

Pişince renginin sarılığı hala belli oluyor. Bana göre ve verdiğim arkadaşların hepsinden normal kabaktan daha lezzetli olduğu yönünde tepkiler aldım. Gelecek yıl da yetiştireceğim. Ancak bu defa bitkiyi tohuma bırakmayı pek düşünmüyorum. Tohum için bıraktığım iki kabakta kabaklar çok olmadı. Sanırım tohum olgunlaştıktan sonra yeniden fazla kabak vermeye başladı. Bende bir tanesinde sap kısmının yassılaşması ile sanki üç dört kabak birden varmış gibi bir oluşum oldu. Sonbahara gelmemiş olsa ondan çok fazla verim alacaktım. Aynı olay arkadaşımın normal kabağında oldu. Tohumunu aldığı kabakları gömmüş olduğu çukurdan çıkan nerede ise altı dal gibi gelişen kabak kendi diktiği beş altı kök kabaktan daha fazla verimli oldu. Küçük bir yeri olan arkadaşların iki üç kök yetiştirmelerini tavsiye ederim.


Düzenleyen Muda : 31-10-2014 saat 19:52
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön