View Single Post
Eski 29-07-2014, 10:42   #60
alibatum
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Moso Bambu yetiştiricisi

Artvin Arhavi ilçesinde hacılar mahallesinde Bambu yetiştiriyorum. Hobi ve ticaret amaçlı yapmaktayım. Kerestesini 2014 yılı sonlarından itibaren satmaya başlıyorum Arhavi iklimini çok sevdi.
http://www.arhavisanayi.com/bambu-fi...mbu-fidanligi/ İnternetten derlediğim Bilgileri sitemden inceleyebilirsiniz.
Ali batum (0544) 722 5669 Telden ulaşabilirsiniz. Bambu fidanı fiyatları Batum ve Arhavi Bambu fidanlığı

Çay ve Fındığa Alternatif, Karadeniz de bakım bile gerektirmeden büyüyebilen ender ürünlerden biridir.
Sınırlı sayıda Yetişmiş Bambu fidan Fiyatı: 25 litrelik saksıda yetişmiş Bambu Gelişmesine orantılı olarak 50 – 100 – 150.00 TL
Moso Bambu türleri tekstil sektöründe iplik olarak giysiler için kullanılır? “Phyllostachys Pubescens” veya “Phyllostachys heterocycla” yaygın Moso Bambu ahşap ve diğer birçok bambu ürünleri için kullanılan ayrı çeşididir. Moso bambu yaklaşık 3 milyon hektarlık, Çin’de çok büyür. Moso 7-18cm çapı ile yüksekliği 25 metreden fazla büyüyebilir ve( -) 23 ° C’ye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir Ancak, sıcak hava ve kısa kışlar olan bölgelerde daha iyi bir büyüme beklenebilir. Bu bitki çimengiller ailesinden (Poaceae) olarak boyu 25 metreye ulaşır… Bu bitki her gün 1 metreden fazla, hatta günde 120 Cm büyür. Dünyanın en hızlı büyüyen canlısı denebilir. Gelişme evresini tamamladıktan sonra, topraktan çıktığı andan sonra sadece 40 günde boyu 20 metreyi, kereste çapı 18 cm’ yi bulur. Bazı ülkelerin ekonomileri büyük ölçüde bu bitkiye bağlı olarak surmektedir. Kerestesi her türlü eşya ve mobilya sanayisinde kullanılır. İnşaatlarda, el sanatları ve sunta olarak işlenebilir. Sürgünleri (filizleri) taze, kurutulmuş ya da konserve olarak yenilebilir. Çok önemli bir peyzaj aracıdır. Yaprakları ile bahçelere ve yeşil alanlara büyük güzellikler sunar. Ekolojik açıdan büyük öneme sahiptir. Toprak ve su korunmasında kullanılmasının yanında erozyonu ve toprak aşınmalarını önler. Sadece tropikal iklimlerde ve ülkelerde değil, ılıman iklimlerde de yetişir. Sıfırın altında (-) 25 ° C ‘ye dayanıklıdır. Ilıman iklimlerde ormanlar yaratabilirsiniz….


Düzenleyen alibatum : 29-07-2014 saat 10:54 Neden: güncellemek
alibatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön