View Single Post
Eski 18-07-2014, 17:48   #21
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu Mesajı Göster
Sayın birnefestoprak sayfanızı inceledim ve aklımı kurcalayan sorular oldu siz bendende yerli tohumlardan istediniz ve çoğu yerli tohumuda yurtdışına taşımışsınız ben sizin bu ticari amacınızı anlamış değilim benim görüşüm anadolu tohumları anadoluda kalmalı yıllarca bzim tohumlarımız yurtdışına satılıp genetiği bozularak bize geri satılıyor benim doğal tarım yapmamın temel sebebi bu ve ben size hiç bir şekilde tohum gönderemem iyi günler
Sayın macuroğlu,

Sizde gençsiniz bende. Aramızda fazla bir yaş farkı yok. Bu düşüncenizi ben gençliğinize veriyorum. Her düşünceyede saygı duyarım, kimseyi yargılayamam.

Sayın birnefestoprak benden de tohum istedi, hatta bende olmayan bir tohumu. Pazarda tanıdık çok olunca tohumu bulup yolladım. (Tohum musakça kavunu etkinliktede paylaşım yapacağım.) Kendisi bunu ister ücretle satar, ister ücretsiz paylaşır. Sonuçta tohum 1 kişideyse böyle 100 kişide olacak.


Alıntı:
yıllarca bzim tohumlarımız yurtdışına satılıp genetiği bozularak bize geri satılıyor
Genetiği bozuk olan tohumları almak zorunda mıyız? Almayalım, adamlar bize zorla mı satıyor. Biz kendi tohumlarımızı yeteri kadar paylaşabilsek diğer tohumlara hiç ihtiyaç duymayacağız.

Şuanki imkanlar atalarımızda olsaydı yerli tohumlarımız Türkiye'nin dört bir yanında olurdu. Bugün bir tohumu Erzurum'a göndermeye kalksak en geç 3 gün orada. Önceden sadece ilçelere kadar anca gidiyordu. Bu yüzden hiç bir tohuma muhtaç değiliz düşüncesindeyim.

Umarım bu düşünceniz değişir ve paylaşımlarınız bu yönde olur..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön