View Single Post
Eski 18-07-2014, 08:32   #15
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Ben siz bir sakinca goruyorsunuz diye sizden alinti yapmadim; o konular ustunden giderek genelin bakis acisina deginmeye calistim. Bahsettiginiz noktalarin cogunda mutabikiz ama genis olcekte urun (tohum degil meyve icin) uretimi yapan bir is yapmiyorum. Ne tohumluk ne de meyve icin de imkan olsa dahi alabildigine genis, ucu bucagi gozukmeyen alanlarda ekim yapmam, kalite duser. Fabrikasyona gecmek gibi bir niyetim yok (100 lira kar olmasin da 20 lira kar olsun). Ben genel olarak uretime donuk tarim olceginin kuculmesi gerektigini dusunuyorum. Ozellikle mazotla ilgili de ciftci senelerdir sikayet ediyor, degisen birsey yok.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Ben sizin tohumları satmanızda bir sakınca görmüyorum.

Her işte sonuçta bir emek var ve bunun da bir karşılığı olmalı. İster bedava dağıtırsınız ister belli bir ücret karşılığı satarsınız.

Sitenin satış bölümünde de satışı yapılan bir sürü tohum var. Ben de oradan bazen alıyorum birkaç kez de internet üzerinden aldım. Tabi ki atalık olduğu için alıyorum, hibritine ulaşmak benim için çok kolay ama benim amacım kendi tohumumu kendim çıkarıp tekrar yetiştirmem. İlk başta da bunun maliyeti olması normal. Ben arasam normalde bulamam.

Bazı türleri ise özel olarak tozlamak ve korumak gerekiyor ki bu da ayrı bir işgücü ve maliyet. Bir çok işçi gerek ya da sizin zamanınızın olması gerek ki hepsiyle ayrı ayrı ilgilenebilesiniz.

Çiftçilikte en büyük girdi tohum değil. Çiftçilerin en büyük sorunu yüksek gübre ve mazot fiyatları. Sizinkisi devede kulak.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön