eşim urfalı bunu hazırlaması kolay ve yakında bir fırın olduğu için sık sık yapıyoruz.
Ben hazılamıyorum ama hazırlanışına bir çok kez sahit oldum
kıyması:
koyun etine ve kuyruk yağına alışık olanlar bu iki karışımı kullanabililer
genel olarak kuyruk yağı %20 yi geçmemeli sevmeyen katmayabilir
benim gibi tam alışık olmayanlar içinde
%50 dana %50 koyun kıyması lezzetti bir sonuç oluşturabilir
kasaptan alırken patlıcan kebap yapacağınızı belirtirseniz kıymayı bir kez çekip etin yağını ayarlayabiliyor.
kıymasına sadece tuz karıştırılıyor başka hiç bir şey girmiyor
patlıcanlar ise 2-2,5 cm kalınlığında kesilip bir et bir patlıcan şeklinde tepsiye diziliyor dileyen üzerine biraz tereyağı koyabilir
fırına gönderilip 30-40 dk sonra alınıyor
Not: kıyması konusunda verdiğim bilgiler kendi tecrübelerimdir ojinalinde oranlar farklı olabilir.
Düzenleyen serquat : 14-07-2014 saat 12:53
Neden: edit
|