View Single Post
Eski 14-07-2014, 12:53   #15
serquat
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2014
Şehir: İST
Mesajlar: 23
eşim urfalı bunu hazırlaması kolay ve yakında bir fırın olduğu için sık sık yapıyoruz.
Ben hazılamıyorum ama hazırlanışına bir çok kez sahit oldum

kıyması:
koyun etine ve kuyruk yağına alışık olanlar bu iki karışımı kullanabililer
genel olarak kuyruk yağı %20 yi geçmemeli sevmeyen katmayabilir
benim gibi tam alışık olmayanlar içinde
%50 dana %50 koyun kıyması lezzetti bir sonuç oluşturabilir
kasaptan alırken patlıcan kebap yapacağınızı belirtirseniz kıymayı bir kez çekip etin yağını ayarlayabiliyor.
kıymasına sadece tuz karıştırılıyor başka hiç bir şey girmiyor
patlıcanlar ise 2-2,5 cm kalınlığında kesilip bir et bir patlıcan şeklinde tepsiye diziliyor dileyen üzerine biraz tereyağı koyabilir
fırına gönderilip 30-40 dk sonra alınıyor
Not: kıyması konusunda verdiğim bilgiler kendi tecrübelerimdir ojinalinde oranlar farklı olabilir.


Düzenleyen serquat : 14-07-2014 saat 12:53 Neden: edit
serquat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön