View Single Post
Eski 15-07-2007, 13:10   #36
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Sütün mayalanması için bakteri kültürüne ihtiyacı var. Bu meyvenin üzerindeki tozdan da gelebilir. Aynı şarap yapımındaki gibi. Üzümü yıkamadan ezerseniz ayrıca maya katmaya gerek kalmaz. Fakat bazı maddelerde vardır ki, sütün kesilmesi yol açar. Örneğin limon. 3-4 damla limon sütü hemen kesecektir. elinizde bir çeşit lor olacaktır.

Kanımca yoğurda yoğurt diyebilmek için yoğurt mayası ile mayalanması gerekir. Kefir mayası ile mayalanmış süt, ayrana benzer ama ayran değildir. Dolayısı ile yoğurt mayasından farklı bir maya ile mayalanmış süt ürünüde yoğurt olmayacaktir. Benzeyebilir ama olmayacaktır. Kanımca diye belirtiyorum. Yoksa prebiyotik bakteriler, laktik asit, laktoz vs. hakkında en ufak bir bilgim yok.

Çok iyi yoğurt yaparım, o ayrı. Çatalla yersiniz. Ayrıca en iyi yoğurt koyun sütünden yapılandır. Tabi mandanın olmadığı yerde. İzmir'de mandıralar vardır ve muhallebici gibi gider orada porsiyonla ballı koyun yoğurdu yersiniz. Her mahallede bakkal gibi mandra vardır. Ya da vardı...

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön