Malzemeler;
-Yarım kilo kıyma,
-İki kilo patlıcan,
-Yeşil biber,
-Yarım kilo domates,
-Yarım kilo kuru soğan,
-Bir demet maydonoz,
-Bir baş sarımsak,
-Bir yemek kaşığı zeytin yağı,
-İsteğe göre baharatlar,
Not: Yarım kilo kıyma içerisine bir avuç bayat ekmek, iyi kıyılmış bir demet maydonoz(sapı ayıklanmış), rendelenmiş bir kuru soğan, bir diş sarımsak, karabiber eklenerek yoğrulur. Bu harç bir kaç saat beklemeli. Patlıcanlar doğrandıktan sonra acı suyunun alınması için, yarım saat boyunca tuza yatırılmalıdır. Tepsiyi mahallemizdeki kafafırına verdim. Yanmaması için üzeri folyo ile kaplandı. Süslemeleri kendiniz yapabilirsiniz. Hazırlaması da yemesi de keyifli yöresel bir yemek. Şimdiden afiyet olsun...
Fırına vermeden önce,
Fırından alındıktan sonra,