View Single Post
Eski 06-07-2014, 23:35   #24
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Kars'a ait cok nadir bir dolmalik/yemeklik kabak... Normalde proje prensipleri geregi, tohumu cok nadir olan cesitlerin meyvelerinin tadina ilk yetistirme asamasinda bakilmasi yasak ancak gectigimiz yetistirme doneminde bir tane hasat edip bir degerlendirme yapmak istedim. Cok buyuk bir hataydi cunku bizim iklimimizde (ne kadar onlem almaya dikkat etsek de) tirtillar basa bela olabiliyor. Tohumluk birakilan diger meyveler tirtil+bizim iklimimiz icin garip derecede soguk ve yagisli gecen sonbahar mevsimi nedeniyle tohum olusturamadilar. Kendi kendime iyi bir ders oldu
Name:  DolMel14.jpg
Views: 3204
Size:  70.6 KB


Meyveyi hasat etmek istememin nedeni ise gorunus itibariyla cok kaliteli bir kabak oldugu izlenimi vermesiydi. Bu cesit, son derece dolgun, her biri 0.5 kg ve cok kaliteli/lezzetli meyveler veren bir cesit. Verim degerlendirmesini yapmaksa biraz daha zaman alacak. Bu ve diger degerlendirmeler icin bu sene mutlaka gonullulere tohumundan dagitilacak.

Asagidaki resim de birkac gun once hasat ettigim tohumluk meyve. Bu asamada tohumundan 3-4 tane kalmisti; kazasiz belasiz daha fazla tohum cogaltilmis oldu. Tohumluk meyvenin renkleri ne kadar guzel, degil mi?
Name:  DolMelTohJul1422.jpg
Views: 3324
Size:  71.2 KB

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön