View Single Post
Eski 04-07-2014, 17:12   #11
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim sevgili kelebek çalısı.

Ben midemden dolayı maya kullanamadığım için genelde ya karbonat ya da kabartma tozu kullanırım sevgili kelebek çalısı, sizler tabi ki dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Domatesin suyunu ve çekirdeğini çıkartmadan sadece kabuklarını soyup doğramıştım.
Aslında kışın domates kullanmamanız sağlık açısından çok doğru yapıyorsunuz, keşke bizler de yapabilsek ne iyi olur.
Umarım siz de beğenirsiniz bu tarifi, şimdiden afiyetler olsun.
Benim de mayaya karşı midem hassas ama tam çözemedim bu durumu. Mücverde maya kullanıyorum mideme hiç dokunmuyor ama mayalı fırın ürünlerini yapıp tükettiğimde iyi gelmiyor. Bileşimindeki malzemelerle mi ilgili bunu bir türlü çözemedim.

Şimdi deneyecektim bu tarifi ama şansa bakın evdeki son süt de kefir mayalamaya gitti az önce. Artık yarın keyifle yapacağım. Domates çok sulu ise azaltarak deneyeyim. Domatesin kalan suyunu da ziyan etmeyip azcık zeytinyağı, tuz, çekilmiş karabiber ile mideye indirmek gerek ama.

Teşekkür ediyorum.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön