View Single Post
Eski 03-07-2014, 12:22   #32
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Bravooooo!!!!
Bu ağacın bu durumuna geldiğini görenler hemen "ne yapmış bu yaaa...rezil etmiş ağacı" gibi düşünebilirler. Ama oysaki gidilen yol o kadar doğruki...
Neyi neden yaprığınızı çok iyi anlıyorum.
Özellikle insanı kucaklarcasına alt dalları uzun bırakmak ne kadarda doğru bir uygulama. Benimde ağaçalarımda çok uyguladığım çok etkili bir yöntem.
Size küçük bir önerim olacak; bir dahaki budamada yan alt dallarla birlikte zirve dalında kalınlaşması için serbest bıraksanız?
Bravooooo!!!!
Teşekkür ederim Sn. badrobot,

Evet ben de fotoğrafları yüklerken aklımdan aynı şey geçmişti, önceki güncellememdeki çiçekli görsel elbette şu anki halinden çok daha albenili. Ağacı kuşa çevirdiğimi düşününler olacaktır elbet. Fakat uzun vadede bitkinin ağaca, bonsaiye benzemesi için bu tür işlemlerin yapılması gerekiyor, sizin de farkettiğiniz gibi.

Zirve dal konusunda da haklısınız.
Kalın gövdelerin zirvelerinde şekilsiz kuru dallar vardı şimdiye kadar, geçen sene ağacı aldığımda "acaba ileride jin olur mu?" düşüncesiyle üzerinde bırakmıştım fakat bu sene o dallardan tatmin edici jinler çıkmayacağına kanaat getirerek son işlemlerim sırasında o bölgeleri temizledim.
Oldukça büyük olan bu yaraların kapanması, her ne kadar begonvil hızlı yara kapatan bir tür olsa da uzun bir süreç olacak. Buralarda sade görünümlü shari ve uro çalışmaları düşünüyorum. Zaten ileride bu kısımlar dallardan pek görünmeyeceği için amaca hizmet etmeleri ve doğal durmaları yeterli, amaçsa elbette koniklik.
Fakat yine de her iki zirveden birer dalı bir miktar kalınlaştırıp bu konikliği tam manasıyla sağlamak benim de bu seneki planlarım arasında.

Bu arada, ağaçta en alt solda kalan üçüncü gövdeyi iptal ederek bıraktığım kısmı hala jine çevirecek uygulamayı yapamadım. Diğer ağaçlarda daha öncelikli yapılacak işler bitmiyor (tahmin edersiniz), fakat bir fırsat bulduğumda orada bir jin deneyecek, beğenmezsem kırılıp içeriye doğru çürümüş şekilde kovuk çalışmasına dönüştüreceğim.

Herkese sağlıklı ağaçlar, iyi çalışmalar dilerim.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön