View Single Post
Eski 02-07-2014, 22:08   #45
lusoari
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
Annem aynı malzemelerle yapıp ( iç harcına kuru nanede çok yakışıyor) kızartır adına da ''bişi'' deriz, yanında da sıcacık çayla nefis olur.
''hngel'' ise bizde mantı hamuru gibi hamuru açılır, yine aynı şekilde kare kare kesilir, kaynayan suda haşlanılır. Hamurlar piştikten sonra geniş bir tepsiye haşlanmış hamurlar gelişi güzel konulur, üstüne sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de kızdırılmış tereyağı dökülüp servis edilir. (bu saatte karnım acıktı)

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön