Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira
Babaannemin anlattığı sahur hikayeleri aklıma geldi az evvel. Belki çok sağlıksız diyeceksiniz ama sahurda, Sivas'a özgü bir hamur işi olan hingel yiyorlarmış. Aklıma gelmişken tarifinide vereyim dedim. Malzeme ölçüsünü bilmem ama listesini vereyim, siz miktarlarını ayarlayın. Netten fotoğrafını buldum onuda ekliyorum
Patatesleri haşlayıp ezerek, tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın.
Bu arada un, tuz ve su ile tıpkı mantı hamuru kıvamında bir hamur hayırlayıp çokta ince olmayacak şekilde açın.
hamuru kare kare kesip patates koyarak fotoğraftaki şekli verebiliyorsanız verin (ben yapamam )
hamurları tuzlu suda haşlayıp üzerine kızartılmış tereyağı gezdirin.
Ayran veya cola ile muhteşem olur. afiyet olsun.
|
Bahsettiğiniz yemek, kafkas ve Gürcistan orjinlidir. Gürcüler "Hinkali" derler. Gürcü Mantısı diyebiliriz. Hem patatesli hemde kıymalı türleri vardır. Sırf bunu yapıp satan restoranlar vardır.