View Single Post
Eski 02-07-2014, 01:13   #50
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
11. Alıcı ödemeli tohum zarfı göndermede faydalanılan kargo indirim oranı tatmin edicidir.

Yanıtınız: (Kesinlikle katılıyorum / Katılıyorum / Farketmez / Katılmıyorum / Kesinlikle Katılmıyorum)

Öneriniz:

Kargo konusunda genel olarak şunları söylemeliyim; Yurt İçi kargo, kargo şirketleri içinde iyi bilinen bir tanesi olmasına rağmen 8-10 gönderide gecikme, aynı isimde başka kişilere teslim etme, iade etme gibi sorunlar yaşadık. Bir kargo ise kargo aracının soyulması sebebiyle zayi edildi (bunu ayrıca telafi ettik). Sonradan problemlere tek tek baktığımızda gönderi şubesinin özensiz çalışmış olmasının önemlice bir payı olduğunu gördük.

Bu yıl kargo şirketi konusunda ne yaparız bu aşamada çok belli değil. Fakat şurası gayet açık ki, bir çok kargo firmasından aynı zamanda uygun fiyat almak mümkün değil. Hatta Yurt İçi kargodan benzer bir fiyat alınıp alınamayacağı da henüz belli değil.

Bir an için yine Yurt İçi Kargodan anlaşma kullanarak iyi fiyat aldığımızı var sayalım. Bu yıl farklı olarak talep edenlerin tercih ettikleri 3-4 farklı kargo şirketine kargolar teslim edilebilir. Fakat bu durumda indirimsiz kargo ücreti ödenmesinin göze alınması gerekir.

Kaba bir hesapla, 120 kişiye giden tohum zarfları için talep edenler toplam 324 TL ödediler. İndirimsiz ücretlerle gönderilmiş olsaydı ödenecek tutar yaklaşık 1.440 TL olacaktı.

tkorkunckaya :Birden fazla kargo firması ile çalışılabilmesi daha iyi olurdu, ben Yurtiçi'nin İstanbul'un göbeğine o paketi getirmeyip geldik bulamadık diyeceğini bildiğim için söylüyorum bunu, çok kavga ettim, mahkemelik olacağız yakında ama yarın sanırım bana aynı şeyi söyleyecekler. Halbuki eşimin durumu nedeni ile bu aralar hep evdeyiz.

Ancak, bu şekilde indirim almanın yolunun da tek firma ile çalışıp paket miktarını büyütmekten geçtiğini biliyorum. Dolayısı ile belki benim gibi 10 lira fazla ödeyim ama Aras, Sürat vb ile gönderin diyecekler çıkacaktır.

torkulu: 2,70 tl çok iyi bir fiyat. ama kargo şirketi konusunda ben dahil bazı arkadaşlar yurtiçi kargo ile sorunlar yaşadık. belki kargo firması ile ilgili değişik opsiyonlar gündeme gelebilir, tabii imkanlar dahilinde...

sevoş: kargo şirketlerinin kişiye göre uyduruk fiyat uygulaması onlara olan güveni sarsmıştır.(tohumu bizler gönderirken)

inkero: Yurt içi kargo ile problem yaşayan bir çok arkadaşımız oldu. Samimiyetle söyleyebilirimki farklı bir kargo şirketi olsaydı aynı sorunlar yaşanırdı. Benimde şimdiye kadar tek sıkıntı yaşamadığım kargo şirketi Yurt içi kargo oldu.

oz26: Ben kargo şirketi ile hiç problem yaşamadım. Ertesi gün elime geçti tohumlarım. Fakat tohum gönderirken 8.70 Lira ödedim. Bunun yerine anlaşmalı olarak geldiği gibi 2.70 ödeseydim ve kalan “en azından” 5.00 liranın diğer masraflar için kullanıldığını bilseydim daha mutlu olurdum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön