View Single Post
Eski 02-07-2014, 00:45   #48
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
6. Taleplere göre tohum hazırlanması ve hazırlanan tohumların tamamının talep edenlere dağıtılmış olması Tohum Paylaşım Etkinliği amacına tam uygundur.

Yanıtınız : (Kesinlikle katılıyorum / Katılıyorum / Farketmez / Katılmıyorum / Kesinlikle Katılmıyorum)

Öneriniz:

tkorkunckaya: Bazı durumlarda paylaşımcıların elinde yeterli talep olmamasından kaynaklı tohum fazlalığı oluyor, bu fazlalığın da forum üzerinden yapılan tohum takas etkinliğini takip eden süreçte, paylaşımcıları daha az yoracak şekilde toplu olarak toplanıp, yine uygun kurallar çerçevesinde farklı bir etkinlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu bir köyde, birkaç köyde, şehirde, okulda veya farklı mecralarda, örneğin fuarlarda, festivallerde Ağaçlar.net tarafından, gönüllü üyelerce düzenlenecek etkinlikler şeklinde olabilir. Tohum dağıtımı yapılacak bu etkinliklerde Ağaçlar.net'in düsturu ve varolma sebebine yönelik farkındalık çalışmaları yapılabilir.

Birçok fuar firması inanıyorum ki tarım fuarlarında, Ağaçlar.net'e ufak bir standı ücretsiz olarak temin edecek, birçok Ağaçlar.net üyesi de bu standlarda gönüllü olarak çalışacaktır.

Tohum Paylaşım etkinliğinde tohumları adresi belirsiz bir şekilde, bir elde toplayıp oradan dağıtma tecrübesini yaşayarak sakıncalarını çok tatsız bir şekilde gördük. Bu yüzden agaclar.net etkinliğini paylaşılan tohumların tümünün tek hamlede adreslerini bulacak şekilde tasarladık.

Evet, bazı paylaşımcılarımızın elinde forum etkinliğinde paylaştıklarının üzerinde tohum bulunabilir. Bunları bireysel olarak başka etkinliklerde paylaşabilirler veya bu etkinliğin dışında ayrıca başka bir agaclar.net etkinliği düzenlemeye de bir engel olmamakla beraber yine de bu etkinliğin bir konusu değil.


MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön