View Single Post
Eski 14-07-2007, 00:33   #299
Birol Ketenci
Ağaç Dostu
 
Birol Ketenci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Balıkesir/Bandırma
Mesajlar: 236
Doğal yöntemlerle tamamen organik pembe domates yetiştirmeye çalışıyorum. Bugün domateslerden birinde lekelenme olduğunu farkettim (iki gün önce bu lekelenme yoktu) Gövde, çiçek saplarında ve yapraklarda güneş altında parlayan zerreciklerden oluşan ve el sürünce yeşilimsi renkte bulaşan bir tabaka mevcut. Pekçok yerde araştırma yapmama rağmen tam olarak hangi hastalık olduğunu anlayamadim. Bu belirtiye yakın hastalık olarak
Lekeli Olgunlaşma
Antraknoz
Mildiyö
Cladosporium cucumerinum (Uyuz veya Zamk Hastalığı)
hastalıklarını buldum fakat hiçbirinin tüm belirtileri yok mesela lekelerde ıslaklık bulunmuyor aksine üstleri oldukça kuru, yapraklarda lekelenme yok bir miktar iki yandan üst iç kısma kıvrılma mevcut. Bitki zararlısı domateslerde yok fakat yan taraftaki biberlerin birkaçında kırmızı olduğundan emin olamadığım örümcek buldum. Onlar için arkadaştan aldığım kükürtü tüm biberlere sıktım.
Baştada bahsetiğim gibi doğal yöntemlerle yetiştirmeye çalıştığım için hastalıkla mücadele konusundada kimyasal ilaç en son başvuracağım çare. Bu sebeble karşı karşıya olduğum bu hastalık ve doğal yöntemlerle mücadele konusunda yardıma ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
  
Birol Ketenci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön