View Single Post
Eski 29-06-2014, 15:31   #7
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Dünyanın en narin çiçeği orkideler artık ölümsüz. Zarafetin resmi olan orkideleri, üzerinizde ve evinizde aksesuar olarak kullanabilirsiniz

KAMİL MAMAN - BUGÜN GAZETESİ


Orkide doğal güzelliği ile özel bir hünere sahip, dünyanın en sevilen çiçeği. Çekiciliği yalnızca kokusunda değil, aynı zamanda görünüşünde de gizli. Ülkeden ülkeye farklı anlamlar taşısa da bugüne kadar biriktirdiği ünüyle hemen hemen tüm ülkelerde ortak bir mesaj veriyor. Güç, zarafet, lüks, sevgi, saflık ve bilgeliğin göstergesi olan orkideler artık ölümsüz.

Bahçıvan Ziya Soner özel olarak hazırladığı kimyasal madde sayesinde saksıdan topladığı orkide çiçeklerinin bozulmadan kalmasını sağlıyor. Soner 15 günlük bir işlemden geçirdiği orkideleri, süs eşyası, takı ve tasarımlarda kullanarak ölümsüzleştiriyor.

TAKI OLARAK MODAYA GİRİYOR

Orkide saksıdan çıkarak kadınların üzerinde aksesuar ürünü haline geliyor. Solmuyor, rengini kaybetmiyor. Bahçıvan Ziya Soner, yıllardır ürettiği orkideleri kalıcı hale getirmek için geliştirdiği yöntemle çiçeğin ömür boyu bozulmadan kalmasını sağlıyor. Soner, işlemden geçirdiği orkidelerden kolye, küpe, broş ve toka gibi kadın aksesuarı tasarlayıp saksıdan alıyor ve modaya taşıyor.

Orkidelerin solmadan, uzun süre kalmasını sağlamak için beş yıldır çalıştığını anlatan Soner binlerce orkide üzerinde çalışma yaptığını anlatıyor. Doğal olması nedeniyle kadınlar tarafından da bu orkide takıların çok beğenileceğini söylüyor.

ZERAFET VE ASALET SAKSIDAN ÇIKACAK

Soner’in ölümsüz orkideleri Türkiye’nin tanınmış modacılarından Yıldırım Mayruk’un da dikkatini çekmiş. Doğallığı ve zarifliğiyle ünlü modacının da defilelerinde orkidelerini kullanmayı istediğini anlatan Ziya Soner orkide takılarının modaya doğallık katacağını ifade ediyor. Kadınların ve modacıların kıyafetlerde kullandıkları takılarda artık doğallık aradığını düşünen Soner, “Orkide çiçeğinin zarafet ve asaletinin saksıdan çıkarak kadınların üzerinde durmasının daha anlamlı olacağını tahmin ediyorum” yorumunda bulunuyor.

“KURUMALARINA GÖNLÜM RAZI OLMADI”

Yıllardır bahçıvanlık ve orkide yetiştiriciliğiyle uğraşan Ziya Soner orkide çiçeklerini saksıdan alarak aksesuar ürününe dönüştürmesinin öyküsünü şöyle anlatıyor: “Uzun yıllardır yetiştirdiğim orkidelerin kuruyup gitmesine çok üzülüyordum. Sonuçta emek vererek büyüttüğüm bir çiçek. Bunca emekten sonra orkidenin çiçeklerinin yok olmaması ve güzelliğinin yıllarca kalıcı kalması için çalışmaya başladım. 5 bin orkide çiçeği üzerinde çalışma yaptım ama bir türlü hazırladığım kimyasal maddenin kıvamını tutturamadığım için çiçeğin doğallığını koruyamıyordum.
Beş yılın sonunda başardım. Bulduğum sıvı bir kimyasal maddeyle orkide çiçeklerinin tamamını kaplıyorum ve onları 15 günlük titiz bir işlemden geçiriyorum. Renkleri ve şekli hiç bozulmadan kalıyor, kurumuyor ve bozulmuyor. Orkide çiçeklerinin kadınlar ve süs eşyaları üzerinde daha anlamlı olabileceğini düşünerek tasarlamaya başladım. Birçok ünlüden de büyük ilgi gördü. Çünkü sadece size özel bir ürün oluyor. Yapay olmamasından dolayı da çok şık bir görünüm sergiliyor.”

Sosyetenin yeni gözdesi

Ziya Soner’in süs eşyası ve takı olarak tasarladığı orkide çiçekleri, cemiyet hayatının ünlü isimlerden de ilgi görüyor. Özellikle hediyelik eşya olarak tercih edilen orkideleri alan isimler arasında TURMEPA eski Başkanı ve Armatör Eşref Cerrahoğlu’nun eşi Fulya Cerrahoğlu, Ayhan Işık’ın eşi Gülşen Işık, Belma Simavi gibi tanınmış simalar yer alıyor. İşadamı İnan Kıraç da eşi Suna Kıraç’a doğum günü hediyesi olarak Soner’in ölümsüz orkidelerinden aldı.

DEKORASYONDA KULLANILIYOR

Sulamadan, bakım gerektirmeden kalıcı hale gelen orkide çiçekleri sadece takı aksesuarı olmakla kalmıyor. Bu narin çiçek artık duvarda ya da masanızda duran şık bir obje olarak da evinizi süslüyor.

Ziya Soner, orkide çiçeklerini kimyasal işlemden geçirerek, İtalya, Murano gibi yerlerde de çok ünlü olan taşlarla birlikte süs eşyalarında kullanıyor. Hediyelik eşya olarak ünlüler tarafından da çok ilgi gören ürünlerin en önemli özelliğiyse doğallığı.



malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön