View Single Post
Eski 26-06-2014, 21:01   #1
secere
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-04-2014
Şehir: antalya
Mesajlar: 6
karışık meyve bahçesi

merhabalar. antalya merkezde bahçeli ev yapma düşüncesiyle 760 m2 arsa aldım. arsanın arka yarısına yani arka bahçesi olacak yere ve sadece kenarlara meyve ağacı dikip ortayı boş bırakmayı düşünüyorum.dikmeyi düşündüğüm ağaçlar birer ikişer olarak, bir sürü çeşit:-) Limon. mandalina, portakal, zeytin, nar, avakado, armut, erik, kiraz, kayısı, yeni dünya, bodur ceviz, bodur incir, dut, hunnap, badem, iğde, ıhlamur, amme, vişne, bodur elma, kivi.... sorularım şunlar:
-arsanın arka yarısına dikmeyi düşündüğüm yukarıda saydığım meyve ağaçları sayısı 40'ın üzerinde :-) ortayı çim yapmayı düşündüğüm için sadece kenarlara belki iki sıra halinde bu ağaçları dikebilir miyim? her iki metreye bir ağaç diksem verim çok mu düşer?
-araştırdığım kadarıyla bazı meyve ağaçlarının erkek ve dişileri oluyormuş.bunları illa ikişer olarak mı dikmemiz gerekiyor? mesela elma bir tane dikmeyi düşünüyorum. tek olunca meyve vermez mi
-bahçe işlerine belki de yeni olmamdan dolayı çok hevesim var. yukarıda dikmeyi düşündüğüm ağaçlar konusunda dikkat etmem gereken bir nokta var mı?
sorularım şimdilik bu kadar :-) yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.şimdiden teşekkürler

secere Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön