View Single Post
Eski 26-06-2014, 14:53   #4
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
40 Litre ile bahsettiğinizden çok daha fazla ürünün sulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Deponuzun büyük olması avantaj değildir (Özellikle amatörler için). Aksine büyük bir dezavantajdır. Çünkü, belirli bir sürede deponuzun suyunu komple yenilemeniz gerekiyor.

Benim seramda portakal kasasını kullanıyorum depo olarak. Yaklaşık 40-45 litre. Günlük %30-40 civarında su tüketimi oluyor. Ekliyor ve besinini tamamlıyorum. Böylece sudaki besin oranları stabil kalıyor. Haftada 15 de bir de suyu komple boşaltıp çiçeklere döküyorum ve sıfırdan suyla besini yeniden hazırlıyorum.

Sürekli sulama yapacaksanız, perlit dışında bir şey kullanmayın. Bitkilerinizi çürütürsünüz. Sadece perlit kullanırsanız dilediğiniz kadar sulama yapabilirsiniz (drenajınızın iyi olması koşuluyla). Hatalı sulamalarınız bile bitkiyi etkilemez.

Portakal kasasını en yakınınızdaki manavdan temin edebilirsiniz. İçine naylon serersiniz ki ben çok uzun bir süre böyle kullandım. Ya da damacana fikri de gayet güzel. Motoru içine koyabildiğiniz, sistemi kurabildiğiniz sürece sorun yok.

Sisteminiz gayet güzel. Eksiği yok. Yapın, çalıştırın ve resimleyin bize de ilham olsun...

Saygı ve sevgilerle...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön