View Single Post
Eski 26-06-2014, 12:51   #22
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
nicholai hel.
Ağacınızdaki kurduğunuz alt yapı gerçektende çok hoş. Şimdiden ağacınızı beğendiğimi ve "Bonsai" sınıfına soktuğumu belirtmeliyim.
Kalın bedende dalları geliştimek çok önemli. Sonra kalınlaşmış dallarda konikliği kazandırmakta daha bir önemli. Elbette alt dallarla üst dallar arasındaki kalınlık oranlamasına da dikkat etmeli. Yani alt dallar daha kalınken üst dallara doğru gittikçe sıklaşan ve incelen bir dal yapısından söz ediyorum. Bunların hepsi sizin ağacınızda var.
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim Sn. badrobot.

Ağacın alt yapısını hazırlarken önem verilmesi gereken, sizin de belirttiğiniz unsurlara dikkat ederek geliştirmeye gayret ettiğim bir seneyi geride bıraktık.

Mevcut durumundan ben de memnunum. Belki geçen sene başında bu ilk dalları biraz daha erken, ya da daha agresif telleyebilirmişim, bunun dışında şöyle bir baktığımda başarılı bir süreç geçirdi diyebilirim.

Yukarıdaki halinden sonra gerekli dallarda iki üç sürgün bırakarak tekrar budama yaptım, ana dallardaki son sert budama oldu bu. Şu an artık yeni sürgünler uzamaya başladı.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön