İkincisi;
1 kg.sütü kaynatmaya başlayalım.Ben kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika bekliyorum ki iyice suyu uçsun.
Havlu türü bir bezle kabı yerleştireceğin yeri hazırla.
Tencereyi ateşten al ve hazırladığın yere yerleştir ki,tencerenin sıcaklığı havluya işlesin.(Maksat iyi bir mayalanma ortamı sağlamak,yani işin püf noktası)
Sütün sıcaklığı el dayanabilir seviyeye gelinceye kadar bekle.
Bir kaseye bir kaşık yoğurt koyup,sütle sulandır.
Sulandırılmış yoğurdu tencerenin kenarından süte ekle.Çok değil
1-2 kez karıştır.Tencerenin kapağını kapa.Havluyla tencereyi sar.
4-6 saat sonra mayalama işlemi tamamlanır.Üzerini aç serin bir yerde 2 saat beklet.Buzdolabına kaldır.
Afiyet olsun.Yoğurt gibi mucizevi bir besinden bol bol yemeniz nasip olsun