View Single Post
Eski 13-07-2007, 18:58   #3
bademagacı
Ağaç Dostu
 
bademagacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 162
Arkadaşlar bende "Evde Yoğurt Yapımına" dair iki tarif yazacağım.

İlk tarifim okul yıllarından kalma,hocalarımızın eşliğinde uyguladığımız tarif.
Ancak bu tariften yapmak için derece olması gerek.

İkinci tarifim ise derecesi olmayanlar için;


Birincisi;

2 kg.sütü ısıtıyoruz.30-35 C derecede 60 gr süttozo katalım.(süttozunu katmadan önce tencereden bir miktar süt alıp çırpalım ki tortu olmasın)

90 C dereceye kadar ısıtıp aynı sıcaklıkta 5 dk.karıştıralım.Ateşten alıp 40-45
dereceye soğumasını bekleyelim.O esnada maya ekliyoruz.
2 kg.süte 60 gr.süttozu 60 gr.maya uygundur.
Mayayı da süttozu gibi çırpıp ekleyelim.

41-42 C derecede 3 saat bekletiyoruz.
4 C derecelik buzdolabında ise 12 saat soğumaya bırakmalıyız.

bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön