View Single Post
Eski 25-06-2014, 16:30   #56
cumhurkose
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-06-2014
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1
Merhaba,
6.5 dönüm eğimli arazim için sulama sistemi tasarlamaya çalışıyorum. Tarla içine bu sene kuyu açtırdım ve 9m ye kadar büz atıldı. Bu kuyunun bu ay itibariyle su seviyesi yüzeyden 4m olarak ölçtüm. Yani kuyunun 5m lik bölümü su ile dolu. Suyu çekmeye başladığımızda devamı konusunda bilgimiz yok.

Arazi eğimli ve kot farkı yaklaşık 5m diyebilirim. Kuyu aşağıda kalıyor. Tarlanın üst başına 5m3 lük plastik su deposu konuşlandırarak, suyu kuyudan benzinli su motoru ile 100m yukarıda kalan depoya basmayı planlıyorum. Fakat edindiğim bilgiler ışığında piyasadaki mevcut su motorlarının 6m den aşağısına emme yapamayacakları yönünde oldu. Zaten yüzeyden 4m aşağıda olan su seviyesinden 2m3 lük su alabileceğim. 2" lik çıkışlı 5.5hp gücünde pompalar bu suyu zaten 5-10dk gibi kısa sürede depoya basacaktır.

Tarlada elektrik olmadığı için dalgıç pompayı alternatif olarak düşünmüyordum. Fakat bir ara 2KW lık invertörüm ile araç aküsünden dalgıç pompayı çalıştırabileceğimi düşünmüştüm. Bugün dalgıç pompanın da max 8m den emme yapabildiğini söylediler. Dalgıç pompa ve elektrik çözümü ile uğraşmaktansa direkt benzinli bir motor ile çözüm üretmek daha ağır basıyor...olaylar hızlı geliştiği için araştırma yapamadan yatırım yapmak zorunda kalacağım... bu nedenle her türlü yönlendirmeye ihtiyacım var Bu konuda fikir vererek katkı da bulunabilirseniz çok sevinirim...

cumhurkose Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön