View Single Post
Eski 24-06-2014, 13:55   #21
abk
Ağaç Dostu
 
abk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 1,589
Köylü tembel falan değil arkadaşlar. Bu yorumu yapanlar köylü müdür, köyde mi yaşıyorlar bilmiyorum. Benim köyümün de nüfusu azaldı, gençler çevre il ve ilçelerde fabrikalarda işe girip taşındı. Köyde kaldıklarında kazandıkları geçinmelerine yetmiyor. Ürünlerini öyle internetten falan da satamıyorlar. Zaten internet kaç evde var ki köyde? Hatta köyün gençlerinden üniversite sınavına girenler sonuçlara bakmak için ilçeye gidiyor bizde. Evde bilgisayarda yok, alacak para da yok. Bu yıl staj yapacak olan bir kızımız tatilinde okulunun olduğu şehirde kaldı, nasılsa burada zaten öğrenci evine kira veriyoruz, diyerek. Köye dönse staj için ilçeye gitmek lazım. Bu yol parası demek, para olsa araç yok, ilçe 5 dak. uzaklıkta ama haftada bir gün minibüs var. Taşımalı eğitime geçildiği için köy okulu kapanalı yıllar oldu.
Ben çiftçi bir aileden, hatta çiftçi bir sülaleden geliyorum. Mazota, ilaca, gübreye her yıl zam gelir. Geçen yıl ekin fiyatları önceki yıldan çok çok düşüktü. Her yıl daha da düşüyor. Normalde mayıs ortasında dek bitirmiş olduğumuz ekim işi bu yıl yağışlar sebebiyle hala bitmedi. Ekilenler yağmur selle akıp gitti. Buğdaylar yağışın şiddetiyle yerlere yattı. Kara kara düşünüyoruz nasıl biçeceğiz diye.
Köylü köyünde kalsın, kalsın ama benim çevremde 2-3000 TL ile kışı geçirecek olan köylü dolu. Bir terslik, bir hastalık çıkınca o para da gidiyor. Şehirde çalışınca düzenli maaşı, sağlık güvencesi oluyor hiç olmazsa.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön