View Single Post
Eski 13-07-2007, 15:10   #45
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
20 yaşındaki Hülya kenenin 22. kurbanı


Türkiye’de şimdiye kadar 21 kişinin ölümüne yol açan keneler dün bir can daha aldı.

Türkiye’de şimdiye kadar 21 kişinin ölümüne yol açan keneler dün bir can daha aldı. Karabük’ün Eskipazar İlçesi’ne bağlı Üçevler Köyü’nde, 5 gün önce kene ısırması sonucu hastaneye başvuran 20 yaşındaki Hülya Ekren, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle sevk edildiği Ankara Numune Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Ekren’in ölümüyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı sonucu ölenlerin sayısı 22’ye çıktı.

Üçevler Köyü’nde ailesiyle yaşayan Hülya Ekren, 8 Temmuz günü kene ısırması sonucu Karabük Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hülya Ekren, aynı gün KKKA şüphesiyle Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedavi gören Hülya Ekren, dün yaşamını yitirdi.

22 il risk altında


Türkiye’de virüs taşıyan keneler Karadeniz iklimi ile step ikliminin kesiştiği bölgelerde bulunuyor. Bu tür keneler bodur meşelik alanlar ile yaban hayvanların bulunduğu yerleri tercih ediyor. Türkiye’de risk altında 22 il bulunuyor.

Virüs taşıyabilen keneler için birinci derecede riskli iller arasında Çorum, Amasya, Tokat, Yozgat, ikinci sırada da Çankırı, Gümüşhane, Siva, Kastamonu, Artvin ve Erzurum bulunuyor. Riski en az olan bölge ise Akdeniz.

Haber: Seyhan SEVİNÇ
http://www4.gazetevatan.com/haberdet...3&Categoryid=7

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön