View Single Post
Eski 23-06-2014, 08:15   #15
Zeytinci
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Red face

Hafta sonumuz maceralı idi. Cuma yazlık eve ulaştık.
Begonvile biraz su verdim, güzel açmış.

Ertesi sabah gördümki bizim kertenkele begonvilin dibinde uzanmış sabah keyfi yapıyor.Normalde kaçar gider. Belli ki yerinden mutlu.
Sokak kedileri alakamı görünce o taraf yönlendiler. Bizimki hemen otların arasında kendini kamufle etti güya. Duvarın dibinde uzanıyor ve kafayı gizledi. Kuyruk tarafı oynuyor.
Kedilere ekmek falan attık onun yanına. Ana kedi farketti fakat saldırmadı. geçenyılın yavru kedisi belinden ısırmaya kaktı. Kertenkele nin umursadığı yok. Kedi vazgeçti.

Benden daha korkak diğer ev sakinine seslendim. Gel bak yılan değil ağzı gözü farklı, korkma diye. Geldi ama illaki yılan diyor. Sopayla dürttüğümüz için otu bol yere kaçtı. Balkondan takip ediyoruz.
Uzun saplı kürek ile ve de çizmeleri giyip cesaretle üzerine gittim. kediler de hışırtıya yönelip izliyorlar.
Kürekle rahatsız edince hızla bahçenin toprak alanından yola geçti. Tırmığa tosladı. Kesin görmüyor. Kör yılan denilmesi bundan olabilir. Betonda yol alamıyor. İlerlemesi mümkün değil.
Kürekle asfalta doğru fırlattım. Asfalt da da ilerleyemiyor. Yılan gibi kıvrılıyor fakat kaçamıyor. Faydalı olduğunu öğrendiğimdem öldürmeye kıyamadım. Yolun diğer tarafındaki zeytinliğe kürekle fırlattım. Toprağa düştüğünde çok hızlı gitti.

Düzde kaplumbağa toprakta tazı gibi.


Düzenleyen Zeytinci : 23-06-2014 saat 08:16 Neden: ilave yapıldı.
Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön