View Single Post
Eski 20-06-2014, 18:20   #11
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedirx Mesajı Göster
sn.badrobot. Öncelikle çok çok kötü resimler için özür diliyorum, aceleye geldiği için test etmeden yüklemişim. En kısa zamanda detaylarının görebileceği fotoğraflar yükleyeceğim. .Bu yılki asıl düşüncem kök gelişimlerinin tamamlaması. Bu konudaki türler bazında olsun genel olsun deneyimlere ,önerilere elbette açığım.Bu arada yanıtlarım gecikmesi Arazi çalışmaları nedeniyle Antalya da 120 Km.uzağım. Yinede özür.
Daha öncede size ağaçlarınızın tasarımıyla ilgili öneride bulunduğumda, yukarıdaki mesajı yazmıştınız. Bu mesajınızdaki ağacınız olsun diğer karaağaç gibi ağaçlarınızda hedefinizin ağaçlarınızın bu yıl kök sistemlerini geliştirmek olduğunu söylemiştiniz. Elbette benimde önerilerim hemen bu yıl yapın diye değildi elbette.
Fakat siz yaptığınız uygulamalarla hem büyük bir hata yapmış oluyorsunuz hemde söylediklerinize ters düşmüş oluyorsunuz.
Bunun tek nedeni olabilir; SABIRSIZLIK. Sabır Bonsai'nin sermayesidir. Bunları size söylerken bende kendi yaptığım sayısız hatalarım gözümün önüne geliyor. Bu yaptığım hataların arasında sabırsızlıkta var.
Neyse tüm bunlar tecrübe edilerek, zamanla öğrenilecek şeyler. Zararın neresinden dönülse kardır. Sakaki'nin söylediklerini yapın ve ağacınızın bu riskli dönemi daha az riskle atlatmasını sağlayın. İlerki zamanlarda bu ve diğer ağaçlarınızı hep birlikte sağlıklı olarak konuşmaya başlayalım.
Eleştirilerim sizi kırmasın, tam tersi sizin bu çalışmalarınızın doğru bir yolda ilerlemesini sağlamak için bunları söylüyorum.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön