View Single Post
Eski 20-06-2014, 15:43   #1
STLMS.DZMN
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 76
Aynı eriyikte yetişmeye uygun bitkiler hangileridir?

Bu sene terasa toprak taşımaktan bezdim Kudret bey'in de bahsettiği gibi topraksız tarım her konuda avantajlı görünüyor.
Forumu daha öncede çok araştırdım falan ama bir türlü toparlayamıyorum. Heleki eriğik hazırlanması atomu parçalamak gibi geldi bana
Tek bir eriğik ile domates, salatalık, biber, marul ve çilek yetiştirilir mi?
Mesela 5'er kök bunlardan yetiştirmek istiyorum. Şimdi her beş kök için ayrı sistem falan hazırlama şansımda yok. Tek bir devir daim sistemiyle hepsini ve ya bir kaçını yetiştirmek mümkün mü?

PVC boruların içinde bardak yerleştirilerek yapılan sistem bana en uygunu gibi geldi. Bu saydığım sebze ve meyvelerden PVC boruda yetişmeyecek birşey var mı? Planladığım iki sıra PVC boru döşeyip bunun üzerine toplamda 25-30 kök saydığım bitkileri yetiştirmek.

Ama işte hepsi aynı sistemde olur mu olmaz mı? PVC de domates hiç gözüme çarpmadı çarptıysada hatırlamıyorum. Bu saydıklarım arasında PVC de yetişmeye uygun olmayan bitki var mı?

Son olarak ilk denememi yapmak için sistemi haziran ayında kursam olur mu? Gerçi fide falan bulamam sanıyorum bu saatten sonra. Kendim çimlendirsem çok geç kalır. Bu konuda da fikir istiyorum.

Şimdiden teşekkür ediyorum.


Düzenleyen STLMS.DZMN : 20-06-2014 saat 16:19
STLMS.DZMN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön