View Single Post
Eski 17-06-2014, 13:07   #23
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Şu anki öncelikli amacınız görsellikten ziyade ağacın sağlıklı şekilde yaşaması ve onun size, sizin ona alışmanız olduğu için aslında illa ki bonsai saksısı ihtiyacınız yok Sn erca. Asıl amaç ağacın saksısını büyütüp mevcut köklerin etrafına yeni ve kaliteli toprak ekleyerek onları rahatlatmak, sınırları genişleterek yeniden büyüyebilecekleri alan yaratmak.

Bunun için bonsai saksısı bulup alsanız bile ağaca göre büyük kalacağı için görsel yönde çok önemli bir etkileyiciliği olmayacaktır. Benim önerim hemen her saksı satıcısında bulabileceğiniz plastik aranjman saksıları.

IMG_2369 (Large).JPG

Köklerin rahat gelişebileceği fakat çok derine gidemeyecekleri bir ortam yaratır, ucuzdur, görsel olarak da çok kötü sayılmaz.

Daha iyi bir seçenek, yine birçok saksı satıcısında bulabileceğiniz, bu plastik saksıların şeklinde derin olmayan seramik saksılar olur. Kökler için daha uygun bir ortam yaratır, daha güzel görsel verir, tabii daha pahalıdır.

Bonsai saksısı konusuna bu ağacın sağlığına ve formuna emin olduktan sonra, ileriki yıllarda bakabilirsiniz. Böylece gereksiz harcama da yapmamış olursunuz.
Şunu bilin ki şu an hepimiz, buradaki en ustamız bile bu ve bunun gibi sıradan saksıları kullanıyoruz. Gerçek bonsai saksısındaki ağaçlarımızı genele oranlayacak olursak 3% bile değildir diyebilirim.

Sağlıklı ağaçlar dilerim.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön