View Single Post
Eski 17-06-2014, 10:21   #10
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Teşekkür ederim birnefestoprak. Bu projede yer alacak arkadaşlarımızın çoğu yıllardır Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) - agaclar.net kısmında yazıştığımız ve yazıştığımız arkadaşlar. Daha öncede bunlarla ilgili bir çok bilgiler paylaşıldı . Hibrid çalışmaları Afrika Menekşesi Hibrid Çalışmaları
Afrika menekşelerinde tohumla üretim Zaten fire vermemek, başarıya ulaşabilmek için bu konuda tecrübeli bilgili arkadaşlarımızla bu projeyi yürütmek istiyoruz.
Kendi aramızda birçok tecrübeyi paylaştık. Tohumların gelişmesi 3-6 ay sürecek, eylül ayı civarında tohumları paylaşacağız. Zamanımız bol bu arada fırsat buldukca genel bilgiler bölümüne yapılacaklar eklenecek . Şu sıralar çok yoğunum 3.000 in üzerinde menekşenin günlük bakımı ayrıca tohumları korunması ve bakımı ayrıca kendi işin çok zamanımı alıyor.
Bu arada AVSA ile de irtibattayım.
İlk başta da yapılacak şeyleri kısaca paylaşmıştım ; konular ayrılırken değişik yerlerde kalmış . ( Arkadaşlar hybrid menekşeler üzerinde son yaptığım çalışmalarla elde ettiğim tohumlarla sizlerle ortak bir çalışmaya girmek istiyorum. 3-4 senelik bir çalışma olacak.

Elimdeki hybrid menekşeler üzerinde yaptığım kayıtlı tozlaşmalarla elde ettiğim tohumları ister tohum olarak ister çimlenmiş olarak , o konuda tecrübesi ve ilgisi ve yeri olan arkadaşlara vereceğim . Bu tohumlardan çıkan bitkilerden beğendiğimiz çeşitleri takibini 3 nesil boyunca yapacağız.
3-4 sene sonra Türkiye olarak AVSA ya tescil lerimizi yaparız.

Örneğin:
Adirondack Moon "picasso" Üretici -S.Sorano

Bizde de:
Samiulus "picasso" Üretici -D.Uygun gibi...)

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön