View Single Post
Eski 16-06-2014, 08:58   #76
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Budama ve Telleme, Bonsai'de şekil vermek için kullanılan olmazsa olmaz 2 teknik. Hep kendimizi eleştiriyoruz; "Türkiye'de Bonsai çok geri" diye. Evet söylenenler doğru. Türkiye'ye Bonsai Sanatının öyle gelenekçiliğe dayanan, nesiller öncesine dayanan çok fazla fazla geçmişi yok. Bonsai'yle uğraşan benim gibi kişlerde sanatı hep internetteki her türlü kaynağı değerlendirerek, deneyrek, daha iyi bildiğini düşündüğümüz birilerine sorarak bir şeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışıyoruz.
Aslında işi özünde iyi niyetle, sabırla, dikkatle, notları kötü olan bir öğrencinin azmederek notlarını düzeltme çabası gibi bir çabayla çalışıldımı çok büyük ilerleme olur.
Kötü örnek verilmez, ama buradaki videoda o kadar kötü bir telleme varki, anlatamam. Böylesine kötü bir telleme bizim forumda yapılsa o kişiyi haklı olarak hemen topa tutarız, "böyle tellememi olur diye..."
Buradaki kişi aslında tellemeyi muhakkak biliyordur. Biliyorsa neden böyle yapmış ve birde videoyu çekip zahmet edip youtube yüklemiş. Cevap çok basit; özen göstermeyip üzerinde yeterince kafa yormamış belli. Yani tüm arkadaşlarım kendini kötü hissetmesin. Biz bu işi tel, makas, saksı, bilgi vb. daha bir çok malzemesizliklere rağmen yapmaya çalışıyoruz. Ama buna karşın çabalıyoruz, özen gösteriyoruz. İnanıyorum bir kaç yıl sonra forumda tüm bu olumsuzluklara rağmen bir çok bonsai olacak.
İyi seyirlememeler.
https://www.youtube.com/watch?v=LIaXK3PmMBc

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön