View Single Post
Eski 12-06-2014, 00:34   #7
mezinoglu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-11-2013
Şehir: mugla
Mesajlar: 16
Himalaya tuzu Jasmin pirinci bir dönemlerin kuşburnu çayı evvelki yılın nar suyu çılgınlığı (örnekleri çoğaltmak mümkün) açıkçası ben bunları dönemsel olarak parlayıp delice paralar kazanıp sonra sönen pop yıldızlarına benzetiyorum. Diyelim benim bir ithalat firmam veya iç piyasaya sürecek bir ürünüm var.Önce bir iki gazetede reklamla başlayıp ardından bir kaç tv kuruluşuyla sabah kuşağı için anlaşıp yine ikna ettiğim konusunda uzman! kişilerle ürünümü tanıtmaya başlıyorum sonra arkama yaslanıp gelsin paralar diyorum.

Tabi ki hepsini aynı kefeye koymamak lazım ama düşünün bu cografyada yaşıyan insanlar yüzyıllardır tuzunu himalayadan mı getirtti? Bugün 10.000 nüfuslu kasabalarda bile her aktarda her bakkalda bulabildiğiniz İstanbul'da İzmir'de merdiven altlarında hijyen den uzak süslü keseciklere doldurulup piyasaya sürülen (elbette işini ciddi yapanlara sözüm yok )tuzlara açıkçası mutfağımda yer yok.

Hangi koşullarda çıkıyor,hangi koşullarda nakliyesi yapılıyor?Ayrıca bir ağaç dikerken bile oranın iklimine toprak yapısına uygun mu? diye sayfalarca forum karıştırıyoruz geçen ay güneydoğudaydım malum yeme içme alışkanlıkları yaşadığım ve alışık olduğumdan oldukça farklıydı sonuç hala normale dönemedim. Demem o ki bizim fizyolojimize uygun mu veya bunun bir araştırması var mı?

Şimdi yetmedi bir de deniz tuzu çıktı inanın biri anlatsa inanmam; bir markette bir amca görevliye ısrarla deniz tuzu soruyor merak edip bunun sebebini sordum amca; evladım televizyonda koca profesör söyledi duymadın mı? hem sağlıklıymış hem de doğal olduğu için tansiyon çıkartmıyormuş.

Neyse çok uzattım kusura bakmayın. Ben anam babam usulü dağlardaki mağaralardan çıkan küçük el değirmeninde öğüttüğüm yurdumun tuzuna devam edeceğim. Sağlık kısmını bilemiyeceğim ama lezzeti harika ve diğerlerinin yarısından bile daha azı yeterli oluyor.

Küçük bir not ,yazdıklarımdan pazarlamacı olduğum sonucu çıkmasın lütfen memurum saygılarımla

mezinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön