View Single Post
Eski 10-06-2014, 20:35   #11
sedirx
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-11-2013
Şehir: Antalya
Mesajlar: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sn.sedirx.
Karaağaçları çok iyi tanıyorum. Çok az bir kökü kalımış hatta ölecek diye düşündüğüm ağaçlar bile yaşarlar. Hemde süper bir gelişim hızıyla gelişir giderler. Ama ağaçlarınız artık yapraklanmış ve gelişmeye başlamışlar. Şu an rahatsız etmeyinki sizinde dediğiniz gibi kök sistemlerini geliştirsinler. Fakat ağaçlarınızı Bonsai yapacaksınız kesinlikle oranlama yöntemiyle ağaçları budamakta fayda var. Bu boylar çok uzun.
Karaağaçlarla bende 2 yıldır çalışıyorum. Bonsai için tek geçtiğim bir ağaç. Her yönüyle mükemmel. Tür olarak seçiminiz çok iyi. Bunu zamanla çalıştıkça anlayacaksınız.
Sn badrobot, sizinle kök önceliği konusunda hemfikir olduğunuza sevindim, yani sizin 2 yıllık karaağaç deneyimleriniz ile düşüncemi teyit ettiğinizden dolayı. Yamadori olarak ilk saksılarken ismini vermem ne kadar doğru bilemem çok etkili olduğu konusunda inandığım bir uzman önerisi ile radifarm kullandım.Köklendirme sonuçlarını ilerki zamanlarda göreceğiz.Yaprak ve dal gelişimleri de beni çok umutlandırdı , bu cesaretle önümüzdeki günlerde gereksiz sürgünleri azaltsam nasıl olur,son olarak gübrelemeye başlayabilirmiyim, şimdiden teşekkürler.

sedirx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön