View Single Post
Eski 10-06-2014, 10:10   #16
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Bir kaç gündür Sn.Manifesto'nun bu çalışmasına ve sagol ve Sakaki'nin yazdıklarına bakıyorum.
Ağaç bir yol almış ama ben bu ağacı bir türlü bonsai olarak göremiyorum, yani bende uyandırdığı öyle bir his yok. Kesinlikle güzel bir aday ama son durum itibariyle bir ağaç havası vermiyor bana ve bundan sonraki aşama ne olur, ne yapılabilir diye düşündüğümde bir yanıt bulamıyorum.
İşte bu aşamadan sonrada şunu söylemek istiyorum; ağacın başlangıç noktası doğru ama bu seviyede ağaç tıkanmış durumda. Oysaki böyle olmamalıydı. Sakaki ve sagol'un söylediklerini okuyorum. Yani bir yerde küçük ama önemli bir detay atlanmış.
Bence burada Sn.Manifesto her küçük ağaççığı bağımsız düşünmeliydi. Bazı ince olanları iptal edip bazılarınında boyunu kısaltmalıydı. Sağ orta bölümde iki devasal boyutta olandan birini kısaltıp ötekisini olduğu gibi birakıp en tepesinde bir taç bırakabilirdi. Elbette tüm bunları yapmadan öncede sagol'un örnek verdiği Harry Harrington'un ağacında olduğu gibi bir oyma çalışması yapalabilinir. Hiç bir şeye geç kalınmış değil. Tüm bunlar hatta fazlası yapılabilinir. ama bunun için iyi bir planlama yapılmalı.
Bende size Graham Potter'ın aynı olmasada çok sevdiğim bir ligüstrüm çalışmasını görmenizi istiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=72-glgsc0HA


Düzenleyen badrobot : 10-06-2014 saat 11:30
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön