View Single Post
Eski 09-06-2014, 14:49   #13
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Geçen sürede dallar büyütülüp tekrar geriden kesildi, birkaç kez de teller sökülüp yeniden tellendi.


delice shakan - 08.06.2014.jpg


Fotoğraftan sonra ikincil yan dallar tekrar tellendi. Bu açıda nebari tam görünmüyor saksıdan dolayı, toprak seviyesi bu açıya göre bir iki cm daha aşağıda olacak. Şu anda seviye sulamalardan dolayı daha da azalmış durumda, bir miktar yüzey toprağı eklenecek.

Hafif üstten bir açıyla bakıldığında bu şekilde

delice shakan - 08.06.2014 üst.jpg


Taç kısmının üzerindeki gövdenin ölü olduğunu düşünüyorum. Vakit buldukça kabuğu geriye doğru soyarak canlı kısma kadar ineceğim. Canlı dokuyu bulduğumda orada bırakacağım. Sonrasında üstteki ölü gövde üzerinde shari çalışması yapacağım.

Muhtemelen mevcut dallara kadarki bölüm ölü olduğu için zirveyi oluşturan taç kısmı içinden ana gövdeye en yakın ve arka taraftan çıkan bir sürgünü ölü gövdenin arkasından yukarı yönlendirerek uygun bir seviyeye getirip orada bir zirve yapacağım. Aksi halde ağacın çapına göre zirvesi çok aşağıda kalacak, sumo gibi olacak. Biraz daha yüksek bir ağacı tercih ederim bu gövde için.

Kabaca bunun gibi

delice shakan - 08.06.2014 taslak.jpg


Sağ alttaki ilk dalı kesip kesmemek konusunda kararsızdım, biraz fazla aşağıda kalıyor gibi ama sanıyorum kalması daha iyi olacak. O kalacaksa ve zirveyi de planladığım gibi yükselteceksem gövdenin solundaki dalı da tekrar telleyip ucunu biraz kaldırmam gerekecek.

Şu anki en önemli konu, gövdenin nereye kadar canlı olduğu ve yapılacak shari...

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön