View Single Post
Eski 07-06-2014, 11:33   #2
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Ortak Altyapı

Sistemin ana alt yapısı şöyle:

1.) Geçen sene kullandığım otomatik besin karıştırıcıyı biraz daha geliştirerek, tüm projeler için tek kaynak olacak şekilde kullanacağım. Bu sene biraz eklemeler yaptım, geliştirdim. Birincisi: "Yıkama" fonksiyonu ekledim. Yani istediğim gün/saat aralığında, suya A+B besinlerini eklemiyor, sadece asit ekleyip pH 6 dolayında oluşturuyor. Birikmiş tuzları eritmeyi hedefliyor. İstendiği an devre dışı kalabiliyor, şu an devre dışı.

2.) Asit pompasını ayrı bir zamanlayıcıya bağladım. Önceden A+B+Asit birlikte çalışıyordu. Aldığım asitler farklı çıktıkça ayar yapması sorun oluyordu. Şimdi daha kolay olacak.

3.) Besin karıştırıcı ve deposu bu sene üçüncü katta yani terasta. Domatesler ikinci katta. Besin sağlamak için pompa / motor gerekmiyor.

4.) Artezyen / Çeşme suyu geçen sene doğrudan tesisattan geliyordu. Bu sene araya 50 litre kadar bir depo koydum. Şimdi dinlendirilmiş su kullanıyorum.

Besin 20mm damlama borusu ile bir kat aşağıya iniyor. Boru alümünyum folyo kaplı. Tek hat üzerinden ayrı vanalarla sistemler ayrı ayrı besleniyor.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön