Konu: Karga
View Single Post
Eski 06-06-2014, 11:32   #29
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Doğanın dengesi, doğanın kanunu... Doğru.

Bize yakınlık gösterenleri daha çok seviyoruz onlara zarar verenleri de yine doğal olarak sevmiyoruz.
Bir kumru da bir kargadan daha sevimlidir kimilerine göre. Çünkü daha insancıldır daha yakınlık gösterir. Bir ekmek kırıntısı attığınızda yanıbaşınıza kadar gelir alır onu. Sempatiktir.

Çeşitli vesilelerle baska forumlarda da evcil - yabani bir çok kuş beslediğimi belirtmistim.
1 haftalık yuvasından atılmış veya düşmüş bir kumruyu binbir zahmetle büyütmüştüm. Yavaş yavaş sokağa dış ortama da alıştırdım. belli bir zaman sonra dışarıda bıraktım artık. Sabahları ve aksamüstü bir ıslığılma uçup koluma gelir sonada içeri girip her zamanki yemliğinden karnını doyururdu.

Karnı doyduktan sonra çalıştığım koltuğun arkasına gelir ordan sırtıma geçer kolumdan aşağı inerek mouse'la çalıştığım sağ elimin yanına gelir elime yapışarak otururdu. ( tıpkı küçük bir çocuğun annesine yanaşıp yavaş küçük hareketlerle iyice ona yapışması gibi...)

Kumrular dinlediklerinde de çiftleriyle aynı sekilde otururlar.
Bir zaman sonra sıkılır ve kapı üstüne giderdi. Çıkmak istediğini anlardım ve camı açıp dışarı bırakırdım.

Tabi ki onu çok seviyordum. Emek verdim büyüttüm elimden geleni yaptım. Kuş da her vesileyle bunun karşılığını sevgisiyle verdi. Ancak elimden gelen yetmezdi. Zira düşmanlarını ve onlardan nasıl kaçacağını öğretmek beni aşardı.

İş yerimde, yaşadığı bölgede kargalar da yaşardı haliyle. Ve bir gün istenmeyen gerçekleşti. Karga kuşu kapımızın önünde dolaşırken sıkıştırıp kaptı.

Emin konuşuyorum zira kamera kayıtlarından gördüm.

Çok üzüldüm tabi. Sebep olan kargaya karşı hislerim malumunuz. Ama ne yapalım ki yukarıda da dediğimiz gibi doğa kununu.

Bu oldu diye kargaya karşı olamam. Onun yaptığı bu hareket bir ard niyet olmadan sadece doğasının gereğini yerine getirmekten ibaret. Yine bir yavru karga gelse (genelde beni buluyorlar ) bakar beslerim.

Çünkü onu da daha once yetiştirdim ve alıştığında kumru kadar yakınlık göstereceğini onun da bana bağlanacağını biliyorum...

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön