View Single Post
Eski 03-06-2014, 12:29   #80
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nail Sarı Mesajı Göster
Evimin bahçesinde 3 yıldır solucan gübresi üretimi yapıyorum. Uluslararası platformlarda solucan gübresi üretimi ile uzun süren araştırma ve paylaşımlarda bulundum.
Sonuç olarak solucanların çok ama çok faydalı varlıklar olduğunu çok iyi biliyorum. Bitkilere faydasını saymakla bitiremem. *Gübresini her türlü bitkide, bonsaide korkmadan kullanabilirsiniz.
Ancak solucanın kendisi bonsai saksısında bulunması oldukça riskli sonuçlar doğurabilir.
Solucanlar toprak içerisinde ilerlerken çok fazla galeri oluştururlar. Bonsai saksısında çok az miktarda toprak olduğu için çok kısa süre içerisinde toprağın içine yüzlerce tünel açarak toprağın gereğinden fazla hava almasını ve sulama suyunun hızlı bir şekilde saksıdan akıp gitmesine sebep olur. Sonuç olarak solucanın bonsai saksısında olması yararından çok zarar verecektir.
Bizler doğa ve doğanın parçası olan tüm canlıları seven insanlarız. Birbirimizi üzmenin kırmanın hiç bir anlamı yok. Tüm doğa seven arkadaşlarıma saygılar.
Ben kırmızı Kaliforniya solucanı kullanıyorum. Peki ya siz? Yerlilere göre 3 kat daha fazla kompost yaratmaktalar. Ayrıca bir özelliğide toprak altından daha çok toprak yüzeyinde yaşamayı tercih eden canlılar. İlk aldığımda sayıları 1000'di şimdi 50000'ni geçti.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön