View Single Post
Eski 11-07-2007, 21:38   #2
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Yöntem 1-

Bal kabaklarını sularken özellikle kabağın kök etrafına genişçe bir çanak açın, bu çanağı iyice sulayın çevre topraklar iyice suyunu çekince ana gövdeden sağa sola giden kolları daha sonra tekrar yerine koymak üzere yerinden oynatın ve sağa veya sola yatırın (bu arada bu kısımda kabak varsa kopmamasına veya çamur olmamasına dikkat edin aksi halde kopabilir veya çamur bulaşacağından ilerde kabak alt kısmından çürüyebilir) iyice nemini çekmiş toprağı 5-10 cm derin olarak gövdenin uzandığı yön boyunca 1 m kadar eşeleyin ve orada bir kanal açın.

Bu işlemi gövdenin uzandığı her tarafa doğru yapabilirsiniz. Daha sonra yan yatırdığımız uzanan gövdeyi bu kanala yatırın ve üzerine nemli toprak serperek boğaz doldurma yapıyormuşcasına doldurun ve iyice üzerini kapatın ve su doldurduğunuz çanağı ilerde tekrar sulama durumuna karşı bu son yaptığımız alanı kapsayacak şekilde genişletin suladıkçada mutlaka bu toprak altına yatırdığımız kollar ıslanmalı. Bu şekilde yaptığımızda toprak altında kalan kısımlar köklenecek, bitkide köklü yüzey miktarı arttığından bitki kabağa daha fazla besin gönderecektir, tabi buda hızlı bir büyüme etkisi gösterecektir.

Hatta uzanan kolların ilerki uçlarına da lokal lokal tam yaprağın gövdeyle birleştiği yeri toprağa gömerek yaprak toprak üstüne kalacak şekilde gömebilir ve bitkide köklü yüzey alanını artırabilirisiniz. ine bu toprak altında kalan kısımların köklenmesini sağlamak için bu alanlardaki toprak nemli bulundurulmalıdır ki köklenme olsun.

Daha iri kabak elde edebileceğimiz yönteme kadar şimdilik elimizde bu var. Aklıma geldikçe yeni ve doğal yöntemler açıklamaya çalışacağım.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön