View Single Post
Eski 29-05-2014, 11:01   #97
seralex
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2014
Kazablanka Çiçeği Soğanı

Merhaba arkadaşlar,

Bir hafta kadar önce eşime çiçek alıp bi süpriz yapayım diye çiçekçiye girdim, amacım bir buket veya aranjman yaptırmaktı ancak çiçekçi bana kalıcı olur hemde hoş bir kokusu var diye kazablanka diye bir çiçek önerdi o güne kadar o çiçek hakkında hiçbir bilgim yoktu. Neyse çiçeği aldım saksıda yaklaşık 70 80 cm boylarında 7 8 kadar dal var ve 2 tanesinde tomurcuk diğerlerinde hep çiçek açmış durumda. Eşim çok beğendi tabi bende ve bir haftadır evin her odası mis gibi kokuyor adeta büyülendik çiçeğe

Şimdi ben bitkilerle uğraşmayı severim balkonumda domates biber salatalık vs. sebzeler üretiyorum.

Bu kazablanka çiçeğinide çok çok sevdiğimden bu çiçek hakkında bilgiler toplayıp bakımını doğru olarak yapıp ve hatta daha fazla üretmek istiyorum.

Bana bu çiçeğin bakımının nasıl olduğunu ve elimdeki çiçekten başka saksılara dikmek üzere üretim yapıp yapamayacağımı yapabilirsemde nasıl yapabileceğimi öğreten tavsiye eden akıl fikir veren olursa çok sevinirim. Az çok yaptığım araştırmaya göre sanırım soğanı oluyormuş, bu soğan nerde olur elimdeki çiçekten soğan alabilirmiyim ve bir soğandan tek bir dal mı çıkar yoksa birkaç dal çıkarmı?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Düzenleyen malina : 29-05-2014 saat 11:59 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz.
seralex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön